Der er groft sagt to typer bambus: invasiv bambus og ikke-invasiv bambus. Dyrkning af bambus er ikke særlig velegnet til brug som hækplante: Bambusen bliver trods alt ikke på plads og spreder sig hurtigt til resten af ​​haven. Disse bambusarter kan derfor udgøre en trussel mod en flot flisebelagt terrasse eller andre planter.

Den ikke-invasive bambusart bærer det videnskabelige navn Fargesia. Disse egenskaber gør det nemt at skabe en pæn bambushæk med et pænt udseende. Derudover kan vores bambus plantes alene eller i grupper. Denne hækplante klarer sig bedst i sol eller halvskygge og trives i enhver form for jord.

Ikke-invasiv bambus

Fargesia nitida ‘Black Pearl’ tilhører de ikke-invasive bambus. Alle Fargesias er ikke-invasive bambusplanter. Det betyder, at jordstænglerne eller jordstænglerne ikke går under jorden. Dette kaldes også sammenklumpning eller pachymorphic. Fargesias nye skud vil altid komme tæt på moderplanten. Med andre ord vil planten udvide sig, men vil ikke dukke op på uventede steder. Dette er i modsætning til de udbredte bambusarter, som producerer leptomorfe jordstængler.

Du behøver ikke at begrænse en Fargesia, da røddernes struktur er helt anderledes end invasive arters. Hvis du gerne vil begrænse størrelsen af ​​rodklumpen, kan du overveje at placere en kant af sten omkring planten eller installere en lav kant af rhizom limiter.

Bambus planter

Bambus er navnet på en række plantearter, der danner en slægt (tribus) af græsserne (Gramineae eller Poaceae). Denne stamme Bambusodae tilhører superstammen Bambusodae og underfamilien Bambusoideae. Navnet bambus kommer fra malaysisk og er kendt på næsten alle sprog (som bambu, bambus osv.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *