Naturligvis føles en plante mindre hjemme i en blomsterkasse end i den åbne jord. Alligevel er der en række smukke planter, der gør sig godt i en blomsterkasse eller krukke udenfor og også er hårdføre og nogle gange stedsegrønne. Nedenfor er en særlig syv af hårdføre planter til vindueskasser.

Hårdføre planter til vindueskasser: 7 x inspiration
1. Fuchsia
En af de mindre sorter af klokkeplanten er en fin tilføjelse til en vindueskasse. Om sommeren vil du nyde de elegante rødlilla eller rød-lyserøde blomster og fuchsiaen er en hårdfør plante, der også kan forblive smuk i en blomsterkasse i mange år. Det er også en af ​​de nemmeste planter at tage stiklinger og med denne kan du gøre andre glade igen. En fin mulighed for hårdføre planter til blomsterkasser.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Fuchsia David
Plantetype: flerårig
En fuchsia i potte overlever lettere vinteren, hvis du sørger for isolering. Så fx med en jutepose rundt om æsken, men også med bobleplast inde i æsken.

2. Bjergte
Som navnet indikerer, kommer denne plante oprindeligt fra bjergområder. Mountain te er også meget hårdfør og dekorativ i en blomsterkasse. Planten blomstrer upåfaldende i juni og i august kommer de knaldrøde bær frem, som giver et farverigt udseende. På grund af bærene bruges kvistene også jævnligt i julestykker. Udover bærrene giver planten også ekstra farve på grund af de lilla-røde blade om efteråret.

Højde: 15 centimeter
Hvornår skal man så bjergte: forår
Blomstringstid: juni
Latinsk navn: Gaultheria Procumbens
Plantetype: flerårig
Du kan lave te af bladene af denne plante. Det er dog ikke en smagsoplevelse.

3. Vinterlyng
Vinterlyng klarer sig rigtig godt i en vindueskasse i den kolde årstid. Ikke kun forbliver planten grøn, men den blomstrer også i pink eller rød. Det er en plante med lav vedligeholdelse, der foretrækker at være i solen, og jorden bør ikke tørre ud.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal man så vinterlyng: forår
Blomstringstid: januar til april
Latinsk navn: Erica Carnea
Plantetype: lyng
Efter vinteren skal du beskære denne lyng tilbage, ellers bliver der bare grene på lyngen, og den blomstrer ikke den følgende vinter.

4. Fjergræs
På grund af sin fine struktur ser fjergræs ud til at bølge i vinden. Selvom dette prydgræs godt tåler varme, er det også hårdfør. En temperatur på -20°C er egentlig ikke et problem. Dette græs kan også tåle tørke. Men placeres den i en blomsterkasse eller potte, er det tilrådeligt at vande af og til i tørre perioder.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så fjergræs: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Stipa Tenuissima
Plantetype: græs
Fjergræsset kommer fra Mellemamerika og kan godt lide at være i solen.

5. Dianthus kahoric
En stedsegrøn plante, der blomstrer sprudlende og længe og også egner sig til en blomsterkasse. Denne plante klarer sig godt i både fuld sol og halvskygge, og en temperatur på -15°C er ikke noget problem. Undgå altid våde fødder, for det kan dianthus kahori ikke holde til.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så dianthus kahori: forår
Blomstringstid: maj til oktober
Latinsk navn: Dianthus Kahori
Plantetype: flerårig
Hvis du vil nyde blomstringen i længere tid, er det klogt at fjerne brugte blomster. Blomstringen stopper nogle gange i juli, og så skal man beskære.

6. Mini nåletræer
Der findes forskellige typer mini nåletræer, som også gør sig godt i en potte eller blomsterkasse. Busken forbliver også smuk om vinteren og er et godt supplement til planter, der giver farve med blomster og bær om vinteren. Til en blomsterkasse skal du vælge et langsomt voksende nåletræ som californisk cypres.

Højde: 60 centimeter
Hvornår man skal så mini nåletræ: efterår
Blomstringstid: Sommer
Latinsk navn: Chamaecyparis
Plantetype: busk
Der er næsten ingen vedligeholdelse på et mini nåletræ. Beskær forsigtigt for at bevare formen.

7. Calocephalus
Denne elegante grå busk holder sig smuk i en blomsterkasse hele året rundt og er nem at kombinere med andre planter. De sølvgrå nåleformede kviste vokser i et virvar og danner en flot kompakt busk. Denne busk tilbydes ofte som enårig, men flere år kan også opnås med god pleje. Blomstringen er ikke mærkbar.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal man så calocephalus: forår
Blomstringstid: Sommer
Latinsk navn: Leucophyta Brwomni
Plantetype: busk
Calocephalus foretrækker delvis skygge eller fuld sol og kan ikke lide våd jord. Denne busk tåler salt og vind godt, hvilket gør den ideel til en kystvindue. Det er jo svært at finde planter i den region, der kan modstå vejr og vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *